Za prijavu na mBanking aplikaciju dovoljan je otisak prsta

Erste banka unaprijedila je uslugu mobilnog bankarstva mBanking. Pored vizualnog redizajna, uvedene su i nove funkcionalnosti, prijava otiskom prsta i prijava na usluge sustava e-Građani. Za prijavu u sustav e-Građani dovoljno je posjetiti https://pretinac.gov.hr/ i među dostupnim vjerodajnicama odabrati onu Erste banke.

Dok je dosadaza korištenje mBankinga bilo potrebno unijeti mPIN, sada je uslugu moguće aktivirati i otiskom prsta, čime je usluga dodatno personalizirana. Ovakav način prijave moguće je koristiti po želji, jer se u svakom trenutku može aktivirati, odnosno deaktivirati. Uvjet za korištenje je mobilni telefon koji daje mogućnost očitanja i pohrane otiska. Sama usluga je u cijelosti sigurna, jer je za aktivaciju potrebno unijeti mPIN.

Novost je i jednostavnije obavljanje kunskih plaćanja, kojima se može pristupiti s jednog ekranskog pregleda, umjesto dosadašnjih, odvojenih pregleda internog prijenosa i naloga za nacionalno plaćanje. Pojednostavnjen je pristup stanjima po računima, a funkcionalnosti koje korisnici najčešće koriste, dostupne su na dnu ekrana.

Dodatno je proširena i funkcionalnost mTokena, koji korisnicima mBankinga odsad služi za prijave na usluge e-Građani.  Dovoljno je mTokenom, kao i Maestro Display posjetiti https://pretinac.gov.hr/ i među dostupnim vjerodajnicama odabrati onu Erste banke.

Erste banka je krajem 2011. prva na tržištu predstavila aplikaciju za pametne telefone Erste mBanking, koja je, sa sad već vrlo popularnom funkcionalnošću „Slikaj i plati“ omogućila korisnicima da jednostavnije plaćaju svoje račune, samo fotografiranjem podataka s uplatnice. U studenom 2015.  Erste mBanking usluga ponuđena je i pravnim osobama, uz nova poboljšanja unutar modula „Slikaj i plati“ – što je pravnim subjektima omogućilo da skeniraju i fakture, ali i da one fakture koje dobiju e-mailom jednostavno proslijede u mBanking aplikaciju te ih tamo dočeka automatski popunjen nalog spreman za plaćanje.

Unaprijeđena verzija mBanking aplikacije dostupna je na AppStoreu i Play Storeu, a usluga se može ugovoriti na www.erstebank.hr ili u poslovnicama banke.