www.medostedo.hr – zabavna strana štednje

Svi znamo da je štednja odlična navika koju je dobro steći još od djetinjstva, ali ona može biti i zabavna. Za to se pobrinuo Medo Štedo, koji se voli zabavljati s malim štedišama i putem svoje web stranice medostedo.hr. Pored bojanki i igara, koje Medo posebno voli, stranica malim štedišama i njihovim roditeljima omogućuje i online narudžbu darova iz Medinog nagradnog programa. Prosinac je vrijeme darivanja, pa je Medi Štedi posebno drago da upravo u ovo blagdansko vrijeme može svojim malim prijateljima omogućiti da odaberu dar.

medo

Svaka ušteđena kuna na štednom računu donosi malim štedišama jedan nagradni bod, a svoje bodove mogu zamijeniti za željeni dar. Medo Štedo je pripremio za svakog ponešto, od majica ili pernica do kasica za kovane medeke. Za one koji su uštedjeli najviše tu je i Medo Štedo ručnik te omiljena plišana igračka. I tako kuna po kuna, štednja dovodi do novih darova!

Medo Štedo dječja štednja namijenjena je djeci od njihova rođenja do 18 godine. Štednja se ugovara na maksimalni rok od tri godine, uz automatsko produljenje do punoljetnosti štediša. Štednju ugovaraju roditelji ili skrbnici na ime djeteta. Minimalan rok oročenja je šest mjeseci i jedan dan, dok je minimalni početni ulog 50 kuna ili protuvrijednost u eurima ili dolarima. Glavno obilježnje ove štednje je fleksibilnost, budući da su na isti štedni račun moguće naknadne uplate u bilo kojem trenutku i u bilo kojem iznosu, primjerice uslugama elektroničkog bankarstva – Erste NetBankingom, Erste mBankingom ili Erste FonBankingom. Također postoji mogućnost redovnih uplata i trajnim nalogom. Medo Štedo dječja štednja moguća je u kunama i tada kamatna  stopa iznosi 3,45% te u stranoj valuti, kad kamatna stopa ovisi o valuti i iznosu štednje te se kreće od 1,20% do 2,50%. Pored toga, po isteku oročenja, klijenti uz redovnu kamatu ostvaruju i dodatnu premiju do čak 15%. Štednja se može i darovati djetetu putem poklon-bona koji se može zatražiti u bilo kojoj poslovnici Erste banke.

U suradnji Erste banke i Erste Card Cluba izdana je i prva štedna kreditna kartica na hrvatskom tržištu – Diners Club Medo Štedo kreditna kartica, koja povezuje dječju štednju Erste banke i Diners Club kreditnu karticu. Svi korisnici ove kreditne kartice sudjeluju u nagradnim programima u kojima ostvaruju pravo na povlaštenu kamatnu stopu do čak 13% (Medo Super Štedo) darove za djecu.