Sigurno korištenje digitalnih kanala Erste banke

Razvojem usluga digitalnog bankarstva poput NetBankinga, mBankinga i dr. Erste banka nastoji klijentima omogućiti svakodobnu dostupnost svojih proizvoda. Kako bi oni bili sigurni za korištenje, banka neprestano aktivno prati sigurnosne trendove, a u slučaju i najmanje sumnje na opasnost za korisnike aktivira se i niz preventivnih mjera zaštite.

online

Ipak, za učinkovitu zaštitu od prijevara izuzetno su važne navike i oprez prilikom korištenja interneta. Kako biste bili sigurni, potrebno je poduzeti niz mjera koje umanjuju rizik od mogućih prijevara. Ponajprije, važno je zaštititi računalo od virusa, redovito ga provjeravati antivirusnim alatima te informirati se o mogućim opasnostima prilikom korištenja interneta.

Bitno je držati se i sljedećih smjernica:

–         Pažljivo čuvajte svoje korisničke podatke i ne dijelite ih ni sa kime!

–         Ne otvarajte poveznice i privitke u sumnjivim porukama elektroničke pošte.

–         Provjerite identitet web stranice banke uz pomoć digitalnih certifikata (zelena ikona u vašem web pregledniku).

–         Redovito ažurirajte svoj antivirusni alat, operacijski sustav te web preglednik.

–         Budite oprezni i pažljivi!

–         Za dodatne informacije o opasnostima na internetu i načinima zaštite preporučamo specijalizirane web stranice Hrvatske udruge banaka i nacionalnog CERT-a:

Radi vaše zaštite banka pruža i kontinuirane informacije o sigurnom korištenju interneta putem službenih web stranica (http://www.erstebank.hr/Sigurnost/).

U slučaju bilo kakve sumnje na moguću prijevaru kontaktirajte nas na besplatni info telefon 0800 7890.