Pravo je vrijeme za EKO potrošačke kredite

Razmišljali ste o zamjeni prozora, unutarnje i vanjske izolacije ili bojlera u kući? Ako jeste, pravi je trenutak za ulaganje u energetsku učinkovitost vašeg doma jer opremom za poboljšanje energetske učinkovitosti ostvarujete značajne uštede na režijskim troškovima te aktivno čuvate okoliš.  Energetska učinkovitost nije samo trend, njome se postiže održivi razvoj i osigurava kvalitetnija budućnost! Cilj je Europske unije smanjiti ukupnu potrošnju za 20% do 2020. godine u odnosu na temeljnu projekciju, a okosnica te politike upravo je energetska učinkovitost.

Za takve je prilike Erste banka pripremila EKO potrošačke kredite, namijenjene kupnji energetski učinkovitih kućanskih uređaja energetske klase A+ i više (primjerice, kuhinjski ili kupaonski uređaji, rasvjetna tijela) kao i ostale opreme za poboljšanje energetske učinkovitosti doma. Iznos EKO potrošačkog kredita može se kretati od 500 do 30.000 eura, a 40% kredita može se iskoristiti za uređenje stambenog prostora, dok se 60% kredita mora iskoristiti za kupnju opreme definirane popisom Europske banke za obnovu i razvoj.

Kamatna stopa kreće od 5,90% i fiksna je, a njezina visina ovisi o poslovnom odnosu korisnika kredita s Erste bankom i procjeni njegove kreditne sposobnosti pa se o tim informacijama možda najbolje raspitati – osobno.

Potrošački EKO kredit moguće je zatražiti i online, a svim korisnicima ovog kredita Harvey Norman odobrava 15% popusta na A+++ proizvode.

Više informacija o svemu pronađite na web stranicama Erste banke.