Otvorite žiro račun u Erste banci bez naknade

ziro

Ostvarujete li dohodak obavljanjem trajne ili privremene djelatnosti, u Erste banci možete otvoriti kunski žiro račun, a kao fizička osoba koja posluje s inozemstvom možete otvoriti devizni žiro račun. Novost je da žiro račun u Erste banci možete otvoriti bez naknade.

Kunski žiro račun mogu otvoriti fizičke osobe koje trajno ili privremeno ostvaruju prihod od poljoprivrede i šumarstva, pružanja intelektualnih usluga, davanja u zakup nekretnina ili pokretnina, odnosno osobe kojima je žiro račun potreban radi obavljanja neke samostalne djelatnosti ili plaćanja za izvršeni posao ili uslugu. Za jednostavan i brz pregled stanja i prometa, kao i za raspolaganje sredstvima na žiro-računu, mogu se koristiti i usluge elektroničkog bankarstva: Erste NetBanking, Erste FonBanking i Erste mBanking.

Devizni račun dužne su imati sve fizičke osobe koje obavljaju devizno poslovanje koje je vezano za obavljanje registrirane samostalne djelatnosti, kao što su turistički djelatnici registrirani za obavljanje turističke djelatnosti, primjerice iznajmljivači soba ili poljoprivrednici  upisani u upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Također, devizni račun moraju imati i fizičke osobe koje obavljaju samostalne djelatnosti koje nisu dužne registrirati, a koje se honorarno bave prodajom usluga ili najmom poslovnog ili stambenog prostora.

Za otvaranje žiro računa naknada se ne naplaćuje, dok se vođenje kunskog i deviznog računa s prometom naplaćuje 5 kn mjesečno. Korištenje kunskog i deviznog računa s prometom u ulozi opunomoćenika naplaćuje se 1 kn po opunomoćeniku mjesečno.