Otvorene prijave za studentsku praksu u Erste banci

I ove godine Erste banka organizira programe stručne prakse ‘IT lab’ i ‘Generalna proba’, namijenjene preddiplomskim i dodiplomskim studentima ekonomskih i tehničkih fakulteta, na koje se mogu prijaviti do 30. travnja 2017. Ovime se Banka ujedno pridružila Inicijativi za mlade, pokrenutoj od strane Hrvatske udruge poslodavaca i Europske banke za obnovu i razvoj, s ciljem jednostavnijeg uključivanja mladih na tržište rada. Dok se na ‘ITlab’ mogu prijaviti studenti tehničkih fakulteta, ‘Generalna proba’ namijenjena je studentima ekonomskog smjera. Inicijativu za mlade pokrenule su Hrvatska udruga poslodavaca i Europska banka za obnovu i razvoj, a putem ova dva programa Erste banka mladim ljudima želi još više približiti mogućnost stjecanja kvalitetnih prvih radnih iskustava i potencijalnog daljnjeg zapošljavanja.

Ovakvi programi poslovnog osposobljavanja neophodni su u današnjem dinamičnom poslovnom svijetu, a budućim sudionicima tog svijeta pomažu da usvoje neke zakonitosti i prakse koje ih očekuju. To je zapravo i cilj ovakvih programa – studentima što bolje predočiti stvarni poslovni život, a to se najbolje ostvaruje uz dobrog mentora te prve male, ali prave odgovornosti preko kojih su sudionici programa uključeni u redovni rad organizacijskih jedinica bankekaže o programima Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala.

Sudionici programa ‘IT Lab’ sudjelovat će u segmentu Change the Bank, zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo u Hrvatskoj. Osim rada s mentorima i prilike za profesionalni razvoj, studenti će za svoj rad biti i plaćeni, a oni najbolji imat će mogućnost dobivanja stipendija do kraja studija. Praksa će trajati kroz tri ljetna mjeseca, od lipnja do rujna. Program je prvi put proveden prošle godine kada je na njemu sudjelovalo deset studenata. Kako bi sudjelovali u programu, ovogodišnji studenti trebaju se prijaviti slanjem životopisa na itlab@erstebank.com.

‘Generalna proba’ je program za studente ekonomskog smjera, koji se sastoji od edukacijskog dijela koji uključuje uvodno predavanje i trening ‘mekih’ vještina te praktičnog dijela u kojem će studenti imati priliku raditi s mentorom i uključiti se u redovan rad organizacijskih jedinica banke. Otvoreno je 15 mjesta, a prijaviti se mogu svi redovni studenti prve godine preddiplomskog i diplomskog studija ekonomskog usmjerenja u Zagrebu i Rijeci. Program je pokrenut prije dvije godine s ciljem da se naučena znanja iz područja ekonomije primijene u poslovnom okruženju banke, a velik broj sudionika ostao je na daljnjem radu u Erste banci. Za prijavu, potrebno je poslati svoj životopis na mail adresu generalnaproba@erstebank.com.

O iskustvu sudjelovanja na ‘Generalnoj probi’, Ivana Katanar, studentica 5. godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci kaže:Nakon tri mjeseca nakon što sam provela u Erste banci, mogu reći da sam jako zadovoljna i drago mi je što sam se odlučila na ovo iskustvo. Shvatila sam kakav je osjećaj raditi u jednoj velikoj zajednici. Svi su nas jako lijepo dočekali. Dobila sam divnu mladu mentoricu, koja me puno naučila i sada znam da je ovakav posao nešto što želim raditi u životu. Vrlo sam zadovoljna što sam ovo odlučila probati i voljela bih to preporučiti svim drugim zainteresiranim studentima. Samo dajte, samo naprijed jer je ovo jedno odlično iskustvo, čisto da upoznate sami sebe i što želite.“

Moje iskustvo na ‘IT labu’ je bilo da je stvarno iznenađujuće pozitivno. Ljudi su super i strpljivi. Objašnjavali su sve. Naučio sam stvari koje ne znam da bih ovako naučio sam ili na fakultetu, nego se nauče u praksi. Preporučujem svima, koje zanima nešto iz tog područja, da se prijave. Radio sam u Direkciji za analizu i upravljanje odnosa s klijentima, u tzv. CRM-u i dobra je stvar da je ovdje spojeni i poslovni i informatički dio pa se vide obje strane te se više surađuje s ljudimakaže Jurica Vlahoviček, student Tehničkog veleučilišta, Zagreb, 4. godina studija, koji je nakon stručne prakse ‘IT lab’ ostao raditi u Erste banci.

Prijave za oba programa otvorene su do 30. travnja 2017., a na programe se prijavljuje slanjem životopisa za ‘IT Lab’ na itlab@erstebank.com, te za ‘Generalnu probu’ na generalnproba@erstebank.com