ONLINE SVIJET MEDE ŠTEDE

MedoStedo

Medostedo.hr najnovija je stranica Erste banke koja najmlađima, kroz brojne igre, na zabavan način približava lik Mede Štede, dok roditeljima donosi korisne informacije o samoj štednji. Tako se djeca, a i njihovi roditelji, mogu zabaviti oblačeći Medu, slažući Medine puzzle. Mogu zaigrati i uvijek zabavnu igru „složi tri“, u kojoj je potrebno složiti tri identične Medine slike, a tu je i Medin Memory. Stranica otkriva i put do njegova brloga te informira kada ga se tamo može posjetiti. Naime, Medo je često na turneji pa, budući da ponekad nije u svojem domu, oni koji ne stignu do Brloga mogu na druženje s njime u neki od hrvatskih gradova u koji se netom uputio. Kao pravi gospodin Medo uvijek unaprijed najavi gdje se planira družiti s djecom. A oni koji nemaju baš vremena za druženje uživo, a žele zapjevati s Medom, to također mogu preko stranice koje im donosi Medinu pjesmu.

Medo je iznimno popularan na mreži. Tako ima tisuće obožavatelja na youtoubeu. Primjerice, samo je jednu njegovu reklamu pogledalo i lajkalo preko 400 tisuća obožavatelja, što je uistinu impresivno jer mnoga poznata lica ne dobiju toliko pažnje. Ujedno je i čest prijatelj poklonika Facebooka, s kojima rado dijeli gdje je bio i što je radio.

Osim što svojom dobrotom i zdravim smislom za humor uveseljava tisuće djece i njihovih roditelja, Medo Štedo ih potiče na svijest o štednji kao korisnoj životnoj navici. Naime, cilj je Medine štednje uputiti djecu i roditelje na važnost štednje i pravilno upravljanje novcem. Uči ih da redovitim akumuliranjem sredstava na računu u banci, pa bila ta sredstva i sasvim mala,  nakon nekog vremena mogu prikupiti dovoljno za ozbiljnije kupnje. Osim što nakon nekog vremena mogu raspolagati ušteđevinom, svaka im ušteđena kuna donosi i nagradni bod u Nagradnom programu Mede Štede iz kojeg mogu odabrati željeni dar, poput plišanog mede ili majice.

Sama Medina štednja ugovara se na djetetovo ime, a jedna od prednosti je mogućnost višekratnih uplata s istim rokom dospijeća. Sredstva se mogu uplaćivati u skladu s financijskim mogućnostima, uz minimalan rok oročenja od šest mjeseci i jedan dan. Početni ulog iznosi 50 kuna, a može biti uplaćen i u eurima ili američkim dolarima, u kunskoj protuvrijednosti. Kamata na oročenje ovisi o valuti u kojoj se sredstva oročavaju. Neovisno o iznosu kamata za oročenja u kunama iznad 6 mjeseci iznosi 3,65%, dok kamata kod oročenja u eurima i američkim dolarima ovisi o oročenom iznosu. Tako se kamata za oročenja u eurima kreće od 2,5% do 2,8%, dok se za oročenja u američkim dolarima kreće od 1,5% do 1,9%. Ako su sredstva oročena do datuma dospijeća, pored redovne kamate banka obračunava i premiju koja se po isteku oročenja obračunava na iznos ukupno obračunate kamate. Za oročenja na rok preko 6 mjeseci iznosi 5%, dok na oročenja preko 24 mjeseca iznosi 15%. Dobro je znati da se štednja može i darovati putem Medo Štedo poklon bona u visini od najmanje 50 kuna.

Možda će vas zanimati:

–        Brlog Mede Štede u Varšavskoj ulici u Zagrebu jedina je specijalizirana poslovnica za djecu u Hrvatskoj.

–        Sredstva na račun dječje štednje Medo Štedo mogu se uplaćivati trajnim nalogom, odnosno Erste NetBankingom, Erste mBankingom ili Erste FonBankingom.

–        Ovisno o ostvarenim bodovima dobivaju se i posebni darovi.

–        Štednja se u obliku poklon bona može i darovati.