Naša zemlja treba ljude koji vjeruju u sebe. I banku koja vjeruje u njih.

Ovih dana na televiziji ili plakatima u svom okruženju nesumnjivo ste primijetili poruku ‘Naša zemlja treba ljude koji vjeruju u sebe’. U tjednima prije otkrivanja kako upravo naša banka stoji iza navedene poruke mnogi su se upustili u otvoren diskurz s njom, bilo mijenjanjem ili nadopisivanjem plakata, razlaganjem vlastitog tumačenja u javnom prostoru ili razgovorom među prijateljima i obitelji. Upravo nam je to bio i cilj. Započinjanje otvorenog i inkluzivnog razgovora o onome gdje mi kao društvo i zemlja vidimo prostor za napredak kako bi svima bilo bolje. I što svi mi – polazeći od nas samih – kao pojedinci, poduzeća, kolektiv možemo učiniti kako bi se to ostvarilo.

Od 27. listopada započela je i potpuna medijska kampanja, koja nadopunjuje i proširuje temeljnu ideju koju želimo prenijeti: Naša zemlja treba ljude koji vjeruju u sebe. Ali i druge. I u drugačije ljude.

A za tu se priliku naš Andrija, prepoznatljivo lice Erste bankarenja, prvi put i izravno obratio javnosti.

Kampanja počiva na dvjestogodišnjoj povijesti naše institucije, izgrađenoj na ideji da zajedništvom – suradnjom s pojedincima i podržavanjem različitih ideja – možemo pomoći društvu da napreduje, a promišljenim radom na općem dobru stvaramo vrijednost za zajednicu u cjelini, ali i za same sebe.

Pod motom “Vjeruj u sebe” ističemo vrijednosti koje zagovaramo i koje živimo kao poduzeće – već gotovo 200 godina unutar grupacije, a i gotovo 20 godina u našoj zemlji – a temelje se na važnosti toga da svatko ima priliku ostvariti se kao pojedinac. Bez obzira na dob, spol ili etničku pripadnost. Bez obzira na vjeru, političku opredijeljenost i bračni status.

Vjeruj u sebe obećanje je i odgovornost. Obećanje da ćemo nastaviti neumorno raditi na sebi i svojim procesima, proizvodima i uslugama kako bismo u sklopu svojeg poslovanja na najbolji mogući način odgovorili na želje i potrebe svojih klijenata. Ali i odgovornost prema zajednici i društvu u kojem radimo, da svaki naš postupak ujedno bude i onaj koji doprinosi općem dobru i potiče napredak i razvoj.

Pritom ne govorimo da imamo sva ili čak mnoga rješenja. Da će biti brzo ili lako. Ili da ćemo biti nepogrešivi. Ali preuzimamo odgovornost da učimo, popravljamo se i radimo neprestano preispitujući što je važno, korisno i potrebno u našem poslovanju s vama, ali istodobno i svima nama u zajednici u kojoj živimo i stvaramo.

#vjerujusebe