Medo Štedo u akciji za ljepši svijet

U svojem djelovanju pokušavamo  što više uključiti lokalnu zajednicu, posebno one najmlađe. A tko u tome može pomoći bolje od maskote Mede Štede? Stoga je krajem prošle godine organizirana akcija Udružimo ruke i šape za bolje sutra, na koju su djeca mogla poslati crtež ili pisani prijedlog onoga što bi se u njihovoj okolini moglo poboljšati ili popraviti. Primjerice, možda ima sportaša koji bi izvodili trikove na skejtbordu, ali u blizini nema platforme; ili ima pokvarenih bicikala, ali ne i alata kojima bi se mogli popraviti i slično.

Nakon puno razmišljanja i brundanja, Medo Štedo je odlučio glavnu nagradu od 10.000 kuna uručiti Osnovnoj školi Josipa Lovretića iz Otoka. Prvašići su kao prijedlog poboljšanja prijavili svoju knjižnicu, kojoj je dotrajao pod te joj nedostaje nekoliko predmeta kojima bi se knjižnica učinila još boljom i privlačnijom. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Dobriše Cesarića iz Zagreba, dok se na trećem mjestu našla udomiteljska obitelj iz Petrijaneca, a svi su dobili prigodne darove.

Glavu nagradu je uručila voditeljica poslovnice Otok Lorendana Spajić, a preuzele su je ravnateljica škole Marina Beuk, učiteljica Martina Baković te knjižničarka Antonela Jelić.

Ova je akcija rezultat suradnje Erste banke i Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah koja se odvijala kroz projekt Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj, a koji je sufinanciran iz programa EU IPA 2012 Ureda za udruge Vlade RH.