Kredit za dom za život po svom …

U zadnje se vrijeme dosta govori o kupnji ili adaptaciji nekretnina. Čak je i naš Andrija uselio u svoj stan u kojem živi po svom. Kako bi to svi mogli ostvariti, Erste banka je pripremila stambene kredite bez dodatnih instrumenata osiguranja.

Osim za kupnju ili adaptaciju stana, kuće ili apartmana, još je nekoliko namjena za koje se odobrava stambeni kredit:

  • za izgradnju ili dogradnju svog stambenog prostora
  • kupnju građevinskog zemljišta
  • sređivanje komunalnog priključka
  • kupnju garažnog ili parkirnog mjesta te za
  • refinanciranje stambenog kredita u drugoj banci

Naravno, prije i nakon odobrenja kredita potrebno je odraditi neke formalnosti kako bi sve proteklo u najboljem redu. Više o tome možete provjeriti na web stranicama Erste banke.

Erste stambene kredite moguće je dobiti u kunama i eurima, a novost je da se stambeni krediti u kunama mogu dobiti bez dodatnih instrumenata  osiguranja za iznose do 220.000,00 kuna. No, što to konkretno znači? To znači da su kao instrumenti osiguranja za stambene kredite do navedenog iznosa potrebni samo izjava suglasnosti o zapljeni primanja te zadužnica potvrđene kod javnog bilježnika.

Stambeni krediti u kunama odobravaju se bez naknade za obradu uz online kreditni zahtjev, a iznosi se mogu kretati od 15.000 do 2000.000 kuna. Rok povrata na ove kredite je od 3 do 30 godina, a kamatna stopa može biti fiksna ili promjenjiva. Ako je kamatna stopa fiksna i rokovi otplate se kreću do 10 godina, kamata iznosi od 4,85% do 5,05% uz status klijenta te od 5,35% do 5,55% bez statusa klijenta. Promjenjiva kamatna stopa za stambene kredite u kunama vezana je uz 6M NRS2. Za rokove otplate do 30 godina iznosi od 4,26% do 4,46% uz status klijenta te od 4,76% do 4,96% bez statusa klijenta.

Dodatne pogodnosti štede novac  korisnicima Erste stambenih kredita  – 10% popusta u Lesnini na cjeloukupni asortiman te 10% popusta na kupnju do 3000 kuna i 15% popusta na kupnju iznad 3000 kuna na cjeloukupni asortiman Iverpana (popusti se ne odnose na akcijekse cijene i ne mogu se zbrajati s ostalim popustima).

Također, na internetskim stranicama banke moguće je provjeriti i ponudu Erste stambenih kredita u eurima.