Kreće treća sezona Erste Plave lige

plava ligaJedinstveno atletsko natjecanje osnovnoškolaca, na kojem se u dosadašnje dvije sezone natjecalo više od osam tisuća djece, započinje krajem travnja u Osijeku. Ove se godine očekuje da će se više od pet tisuća djece natjecati u 30 disciplina, poput trčanja do 300 ili 600 metara, skakanja uvis ili udalj, bacanja vortexa. Kvalifikacije će se održati u sedam gradova. Uz Osijek, djeca će se natjecati i u Rijeci, Puli, Zagrebu, Zadru, Splitu i Varaždinu. 480 najboljih očekuje veliko finale u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića, najstarijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj.

Erste Plava liga namijenjena je osnovnoškolcima od trećeg do šestog razreda, a o dosadašnjim natjecanjima Ivana Brkljačić, predsjednica AK Pro Sport kaže “cilj nam je bio privući što više djece u atletiku i nismo se, možda, ni sami nadali ovako velikom odazivu osmoškolaca. Odabrali smo, međutim, discipline u kojima se svatko od učenika može naći i bio je to pun pogodak. Jako nas veseli da su se osim učenika u Erste Plavu ligu aktivno uključili i njihovi roditelji, kao i ravnatelji i nastavnici osnovnih škola, a imali smo i veliku podršku svih gradova, posebice Zagreba, koji organizira dva kvalifikacijska natjecanja i finale“.

ana simic

Ambasadori natjecanja najbolji su hrvatski atletičari Blanka Vlašić, Sandra Perković, Lisa Nemec, Stipe Žunić, Ivan Horvat te osvajačica brončane medalje u skoku uvis na lanjskom europskom prvenstvu u Zϋrichu Ana Šimić, koja kaže: „I ja sam se počela baviti atletikom u 3. razredu osnovne škole pa mislim da je ovo za djecu savršen ulazak u svijet atletike i sporta. Mnogi od njih će vjerojatno i ostati u atletici i ne vidim nijedan razlog da na kraju ne završe i u vrhunskom sportu“.

Budući da je sport jedan od najboljih načina prevencije nasilja među djecom, od ove je godine u projekt uključeno i Savjetovalište protiv nasilja djece i mladih „Luka Ritz“.

Kalendar natjecanja 2015.
KVALIFIKACIJE
Osijek (AK Slavonija-Žito) – 29. travnja
Rijeka (AK Kvarner-Autotrans) – 12. svibnja
Pula (AK Istra Pula) – 13. svibnja
Zagreb-zapad (HAAK Mladost & AK Pro Sport) – 19. svibnja
Zagreb-istok (AK Dinamo-Zrinjevac) – 21. svibnja
Zadar (ZASZAD Zadar) – 25. i 26. svibnja
Split (ASK Split) – 27. svibnja
Varaždin (AK Sloboda) – 3. lipnja
FINALE
Zagreb, Hanžekovićev memorijal – 8. rujna

Posebna ponuda Erste banke tijekom trajanja lige
Za natjecatelje i njihove roditelje Erste banka je tijekom trajanja lige pripremila i posebne pogodnosti. Tako će svaki mali natjecatelj čiji roditelj do 15. rujna 2015. ugovori neki od proizvoda u sklopu Erste obiteljskih pogodnosti dobiti od banke dar iznenađenja. Potrebno je samo napomenuti kako je dijete natjecatelj Erste Plave lige.