In Cheol Park: „Hrvatska postaje jedna od najpopularnijih destinacija za Korejce“

Korejski turisti među najmnogobrojnijim su turistima koji posjećuju Hrvatsku. Primjerice, u Zagrebu su najčešći gosti, a u Hrvatskoj njihov broj iz godine u godinu stalno raste. Od sada tijekom svojeg odmora u Hrvatskoj mogu plaćati BC Global Cardom, vodećim korejskim kartičnim brandom. O suradnji s hrvatskim partnerima te navikama korejskih turista razgovarali smo s direktorom marketinga BC Carda In Cheol Parkom.

Mr. Park BC Card press conference Croatia

Zbog čega je BC Card za prihvat svojih kartica izabrao Hrvatsku, točnije ECC u Hrvatskoj? Broj Korejaca koji putuju u Hrvatsku počeo je vrtoglavo rasti otkako je 2014. emitirana televizijska emisija o Hrvatskoj. Od tog trenutka Hrvatska postaje jedna od najpopularnijih destinacija za Korejce. Prihvat BC Global Cards kartica u Hrvatskoj i ekskluzivne ponude za vlasnike kartica smatramo najboljom pogodnošću za turiste koji putuju u Hrvatsku.

Možete li nam reći nešto više o globalnom partnerstvu Discovera i BC Carda? BC Card sklopio je partnerstvo s Discoverom 2011., što je korisnicima BC Global kartica omogućilo pristup svim prodajnim mjestima s oznakom Discover/ DCI u svijetu. To znači da, kad se korisnik BC Global Carda karticom koristi u Koreji, transakcije se izvršavaju preko BC Card mreže, ali kad se njome koristi u SAD-u ili drugdje u svijetu, prihvaćaju je prodajna mjesta s oznakom Discovera i Diners Cluba.

Zašto destinacijski marketing BC Carda cilja samo Hrvatsku? BC Global Card pokrenut je 2011. u partnerstvu s Discoverom i u vlasništvu je BC Carda. Željeli smo da se BC Global Cards razlikuje od ostalih mrežnih brandova kao što su Visa i Mastercard. Naš cilj su ekskluzivne ponude za vlasnike BC Global kartica koje druge kartične kuće ne nude i koje vlasnici drugih kartica ne mogu iskusiti.

BC Card the first purchase in Croatia

 Je li Discover Network vaš partner i u drugim zemljama svijeta? Da, Discover je naš partner za prihvat izvan Koreje i BC Global Cards kartice imaju pristup Discover/DCI mreži diljem svijeta.

Imate li u planu udružiti se i s drugim partnerima u Hrvatskoj osim Erste Card Cluba? Vrlo smo sretni i zadovoljni ponudama koje je razvio Erste Card Club. Nakon početka kampanje, koja će započeti PR aktivnostima, s uzbuđenjem očekujemo povratne informacije korejskih putnika o pripremljenim ponudama. Zato smo u ovom trenutku usmjereni na pružanje pune podrške ECC-u u promociji ponuda, dok o daljnjem iskoraku na hrvatsko tržište možemo razgovarati ako se ponude pokažu uspješnima.

Planirate li suradnju s hrvatskim partnerima promicati i na vlastitom tržištu? Definitivno planiramo promovirati ponude prodavatelja u Hrvatskoj. Bez suradnje Erste Card Cluba, Discovera i turističke zajednice ništa od ovog ne bi bilo moguće. Marketinške detalje objavit ćemo u priopćenju za medije u Koreji, u kojoj će BC Card  iskoristiti sve dostupne komunikacijske kanale. Radujemo se uspjehu programa, koji će označiti novu prekretnicu za ekskluzivne ponude Global Carda.

BC card

Prema vašem iskustvu s drugih turističkih destinacija, što korejski turisti najradije kupuju kad putuju u inozemstvo? To ovisi o zemlji u kojoj se nalaze. Kad putuju u zemlje koje su na glasu kao shopping destinacije, više kupuju luksuzne brandove, no općenito Korejci najradije kupuju tradicionalne predmete koji se mogu nabaviti samo u određenoj zemlji. Primjerice, Korejci koji dođu u Hrvatsku kupovat će unikatne hrvatske suvenire, tradicionalnu čipku i obrtničke proizvode.

Planirate li odmor provesti u Hrvatskoj? Ako je tako, koje biste mjesto željeli posjetiti? Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj i veoma mi se svidjelo. Definitivno ću se u Hrvatsku vratiti na odmor s obitelji. Želio bih unajmiti automobil i odvesti se u gradove kao što su Split i Dubrovnik. Hrvatska je zemlja s uistinu bogatim kulturnim nasljeđem i jedinstvenim prirodnim ljepotama i iznimno mi je drago što sam ovdje.