Financiranje službenih vozila putem leasinga

Erste Leasing ozbiljno je shvatio potrebu tržišta za financiranjem osobnih vozila putem leasinga. U svome poslovanju u 2016. godini značajno im se, u ukupnom rastu svog poslovanja, posvetio kao objektu financiranja pa je tako iznos financiranja novih poslova u tom segmentu u prvih devet mjeseci porastao čak 168% u odnosu na godinu prije.

Spomenimo korisnu informaciju koja će biti posebno zanimljiva poduzetnicima koji nabavljaju vozila, a odlučili su se za operativni leasing. Trenutačno važeći porezni propisi donose im određenu prednost ako će se koristiti službenim vozilom u privatne svrhe 0-24 bez vođenja evidencije o prijeđenoj kilometraži i vremenu korištenja. Naime, tada poduzetnik financiranjem putem operativnog leasinga ima veću financijsku korist nego kupnjom za gotovinu ili na kredit.

Zašto je tako? Kod izračuna troškova plaće djelatnika koji koristi službeno vozilo na spomenut način tj. pri utvrđivanju vrijednosti primitaka u naravi kod korištenja prijevoznih sredstava, primitak je jednak iznosu u visini od 1% nabavne vrijednosti prijevoznih sredstava mjesečno, osim ako se ne radi o operativnom leasingu, kad je primitak u visini od 20% mjesečnog leasing obroka, bez obzira na opseg korištenja prijevoznih sredstava u privatne svrhe. Upravo ova druga opcija znači manja zakonska davanja za poslodavca u obračunu bruto plaće za djelatnika (manji obračun troška plaće na razini Bruto 2).

Imate li potrebu za vozilom i želite riješiti financiranje putem leasinga, preporučamo da nam se što prije javite jer navedenu prednost omogućavaju trenutačni propisi i porezna praksa. Za više informacija o tipovima i modelima financiranja, vaš Erste Leasing uvijek je tu.

Erste Leasing
072 37 5010
prodaja@ersteleasing.hr