Erste Wallet – kad parkiranje postaje zadovoljstvo

Popularna aplikacija Erste Wallet unaprijeđena je i od sada je njome moguće i plaćati parkiranje u osam hrvatskih gradova, bez dodatne naknade. Naime, svi koji su tražili slobodno mjesto za parkiranje, a potom i potrebne kovanice za plaćanje, znaju kako je stresno sjediti u automobilu i lutati prekrcanim ulicama. Stoga je Erste banka omogućila korisnicima Erste Walleta da uslugu parkiranja plate pametnim telefonom – Androidom ili iPhonom – i pritom ne plate dodatnu naknadu. Usluga je omogućena u osam hrvatskih gradova: Poreču, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Puli, Rovinju, Dubrovniku i Splitu.

Kako bi se usluga mogla koristiti, potrebno je ažurirati postojeću aplikaciju u Google Playu ili Apple Storeu, odnosno ugovoriti je u nekoj od poslovnica banke, ako do sada niste imali ugovorenu uslugu.

Osim što je praktičan za plaćanje parkiranja, Erste Wallet nudi i  brojne druge praktične funkcionalnosti poput plaćanja na svim prodajnim mjestima s oznakom Erste Wallet u četiri jednostavna i sigurna koraka. Nakon što unesete svoj mPIN za pristup aplikaciji, dovoljno je skenirati QR kod koji generira trgovac na prodajnom mjestu, odabrati račun s kojeg se želi platiti i, za kraj – potvrditi transakciju. Erste Wallet osigurava i jednostavan pregled stanja po računima, kao i svih transakcija obavljenih Erste Walletom.

Erste Walletom je moguće prebaciti sredstava drugoj osobi na transakcijski račun otvoren u Erste banci, ako i ta osoba ima ugovorenu uslugu Erste Wallet. Osoba kojoj se prebacuju sredstva generira QR kod, druga ga osoba skenira i novac je trenutačno prebačen na račun.

S obzirom da svoj pametni telefon uvijek nosite sa sobom, Erste Wallet je uvijek dostupna, a zbog potrebne autentifikacije mPIN-om sigurnija je od klasičnog novčanika. A ne morate brinuti niti o gotovini.

Više o Erste Walletu možete pronaći ovdje.