ERSTE BANKA SPONZOR ART JAMA I MOTOVUN FILM FESTIVALA

I ovoga se ljeta Erste banka priključila brojnim kulturnim događanjima. Među njima su Art Jam, koji je tijekom srpnja, preobrazio zagrebački Meštrovićev paviljon na Trgu žrtava fašizma u poželjno mjesto druženja uz umjetnost, glazbu i piće, te sedamnaesti po redu Motovun film festival.

artjamTako je zahvaljujući Art Jamu prostor ispred Meštrovićevog paviljona u srpnju pretvoren u jedinstvenu zagrebačku lokaciju. Posjetiteljima su se nudili raznoliki dnevni programi, koji su se odvijali od jutra do ponoći, poput Malog placa na tavanu koji se održavao svake subote, Fashion Jam revije sedmero mladih hrvatskih dizajnera te koncerta poznatih glazbenika iz New Orleansa Easter Rose and Luke Winslowa – Blues for the Balkans. Koncert je dio humanitarne srpanjske turneje koja se održavala s idejom povezivanja katastrofe koja je prije devet godina uništila cijelo područje New Orleansa s nedavnom poplavom u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Projekt je uključivao i izložbe mladih umjetnika. Postav se mijenjao svaka tri dana, pa su se tako, između ostalih, mogli vidjeti radovi Duje Medića, Marije Koruge, Tee Strižičić, Nadje Jovanović, Tjaše Kalkana… Druženja prije i poslije događanja upotpunila je okrepa iz caffe bara Sveučilišna smještenog u centru događanja. Cijeli projekt organizirao je JAM – Udruga za promicanje hrvatske umjetnosti i međukulturnog dijaloga pod pokroviteljstvom Urbanke.

motovunAktivno je bilo i u Motovunu, gdje je sedamnaesti po redu festival bio posvećen malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama. Kao zagrijavanje za festival na skrivenim lokacijama pod otvorenim zagrebačkim nebom prikazani su hitovi s prošlogodišnjeg festivala. Pod pokroviteljstvom Urbanke i Erste banke 17. srpnja prikazan je film „Frances Ha“. Iako se lokacija „došaptavala“ preko e-maila samo dan prije prikazivanja, ispred poznatog kafića Potepuh na Opatovini tražio se stolac, jastuk pa i stuba viška.