EKO stambeni krediti za održivije stanovanje

Travanj je mjesec u kojem nas buđenje i zelenilo prirode poziva da se i sami ‘probudimo’ te počnemo zelenije razmišljati. To je najčešće doba u kojem počinjemo s raznim fizičkim aktivnostima u prirodi, ali i raznim ekološkim praksama kojima možemo pomoći okolišu. Ako istovremeno razmišljate i o stambenom kreditu, u osviještenu i ‘zeleniju’ priču dobro bi se mogli uklopiti stambeni EKO krediti koje Erste banka nudi.

Stambeni EKO krediti mogu se koristiti za kupnju stambenog prostora s visokom energetskom efikasnošću (A+, A, B i C), izgradnju i dogradnju te rekonstrukciju visokoenergetskih kuća, kupnju i ugradnju opreme za korištenje obnovljivih izvora energije, zahvate na nekretnini koji utječu na smanjenje potrošnje energije, izvedbu toplinske izolacije stambenih objekata, refinanciranje troškova potrebnih dozvola, rješenja, suglasnosti i dokumentacije u skladu s propisima koji uređuju područje energetike.

Postoji nekoliko mogućnosti EKO stambenog kredita. Mogu biti u eurima ili kunama te s fiksnom, promjenjivom ili kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope. Trenutačno se po najpovoljnijoj kamatnoj stopi nude stambeni EKO krediti u eurima – kamatna stopa za stambene EKO eurske kredite iznosi 3,81% dok je kamatna stopa za EKO kredite u kunama 3,87%.

Mogu se odobriti i krediti uz kombinaciju fiksne i promjenjive kamatne stope, pri čemu fiksna tijekom prve tri godine otplate iznosi 3,30%, a nakon tog razdoblja 3,91% (12M Euribor + 4,1 p.b.) ako je hipoteka kao instrument osiguranja.

Maksimalan iznos je 500.000 eura, a rok otplate do 30 godina.

Cijelu ponudu provjerite ovdje.