Dolaze novi projekti na tržište

Polako ulazimo u novi ciklus građevinskog sektora, što je već vidljivo u ponudi novih stanova pristiglih na tržište. Zaliha novoizgrađenih stanova gotovo se istopila. Zbog ovog su prosječne tražene cijene prestale padati već sredinom prošle godine. Novi ciklus će neminovno dovesti i do njihova blagog rasta.

Pa kako onda postupiti kad kupujete stan?  Uglavnom ćete svoju strategiju usmjeriti u dva pravca.

Prvi se odnosi na to da odaberete stan u okviru novih projekata, koji tek trebaju izaći na tržište. Cijene tih stanova bit će znatno više od prosjeka, ali njihova pozicija i kvaliteta gradnje bit će znatno bolja od trenutačne ponude.

Oni kojima je cijena ključna bit će usmjereni u drugom pravcu, gdje treba pronaći i kupiti  stanove starije gradnje ili stanove iz preostalih neprodanih zaliha. To je sve zahtjevnije jer je sve manje neprodanih stanova, a tu je i više onoga što se mora napraviti kako bi nekretnina zadovoljila kupce.

Znatno je teža i kupnja stana koji ima povoljnu cijenu, ali i dosta vidljivih nedostataka. Primjerice, od slabije kvalitete gradnje i lošije lokacije pa do onoga što današnji kupci žele. Valja napomenuti kako je u gradu Zagrebu ograničena ponuda neprodanih stanova i uglavnom se treba usmjeriti na kupnju stanova starije gradnje, ako odlučite da vam je ovaj smjer bolji izbor. U ostalim dijelovima Hrvatske u ponudi još uvijek ima neprodanih zaliha novoizgrađenih stanova.

U nastavku donosimo ponudu Erste nekretnina.

Izdvojili smo za vas dva projekta u izgradnji Zagrebu

Zagreb, Dubrava, već od 1680 €/m2

Zagreb, Knežija, već od 2000 €/m2

Izdvojeno iz ponude Erste nekretnina

Varaždin, centar,  već od 867 €/m2

Osijek, širi centar, već od 840 €/m2

Pašman, prvi red do mora , već od 960 €/m2

Rab, Palit, već od 1.081 €/m2

Za više informacija slobodno se obratite u Erste nekretnine.

Besplatan info telefon 0800 345 346

prodaja@erstenekretnine.hr

www.erstenekretnine.hr