Dobrovoljna mirovinska štednja Erste Plavog od sada i u Wiener osiguranju

Erste d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima (Erste Plavi) i Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (Wiener osiguranje) dogovorili su suradnju temeljem koje će se dobrovoljna mirovinska štednja nuditi na više od stotinu prodajnih mjesta Wiener osiguranja u Hrvatskoj.

Riječ je o proizvodima koji korisnicima osiguravaju dodatna primanja u mirovini, pri čemu im se omogućuje fleksibilnost odluke o mjesečnom izdvajanju između 100 i 500 kuna. Pored redovitih prinosa, koji su 31. prosinca 2015. iznosili 3,85% za Erste Plavi Protect (prosječni godišnji prinos od osnutka 5,75%), odnosno 6,88% za Erste Plavi Expert (prosječni godišnji prinos od osnutka 5,64%), ulaganje u dobrovoljnu mirovinsku štednju podupire i država poticajnim sredstvima u iznosu od 15% od ukupnog iznosa godišnjih uplata, do maksimalnog iznosa od 750 kuna godišnje.

Dok je Erste Plavi Protect namijenjen konzervativnijim ulagačima jer nudi stabilnost, kontinuiran umjeren rast i namijenjen je kraćem razdoblju štednje do mirovine, Erste Plavi Expert dinamičan je te nudi veći potencijal rasta na duži rok. Tijekom 2015. Erste Plavi Expert zabilježio je najviši prinos u kategoriji otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova, dok je Erste Plavi Protect i u kriznim godinama poslovao s pozitivnim godišnjim prinosima.