Čuvajte tajnost svog PIN-a, personaliziranih sigurnosnih obilježja kartice i zaporki!

Kako biste onemogućili trećim osobama zlouporabu vaše kartice, potrebno je pridržavati se nekoliko jednostavnih savjeta. Primjerice, nikad ne komunicirajte i ne ustupajte podatke s kartice trećim osobama. Važno je znati da te podatke niste dužni reći ni potvrditi nikome, čak ni djelatnicima policije ili banke, koji to nikad neće zahtijevati od vas.

Također, vrlo je važno da zapamtite i u tajnosti čuvate PIN svoje kartice, koji ne smijete zapisati ili čuvati u bilo kojem obliku u blizini kartice. Posumnjate li da netko zna vaš PIN, Erste banka vam omogućuje da ga odmah besplatno izmijenite na bankomatu banke koji podržava tu funkcionalnost.

U slučaju sumnje da je netko koristio vašu karticu i PIN, odmah na broj telefona 0800 7890 ili 072 555 555 ili na broj telefona autorizacijskog centra Erste Group Card Processora 01 3078 699 obavijestite banku, koja će vam karticu blokirati i tako spriječiti moguće zloupotrebe. Svoju prijavu trebate potvrditi u pisanom obliku, osobno, u najbližoj poslovnici banke te iznimno poštom ili e-mailom na erstebank@erstebanka.com.