Brojanje zvijezda u gradu svjetla

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZorislav i Suzana Zlatar ovogodišnje su Erste rock zvijezde. Kupnja namještaja Erste Maestro karticom nije se pokazala samo kao dobrodošlo osvježenje životnog prostora, već je gospodinu Zlataru, dugogodišnjem klijentu banke, donijela i luksuzni vikend u Parizu u pratnji supruge.  Jedinstveno iskustvo uključivalo je, između ostaloga,  prijevoz i smještaj u dizajnerskom hotelu, u sobi nadahnutoj jednim od najpoznatijih Batmanovih suparnika – Jokerom, te večeru u vrhunskom restoranu, izlazak u poznati noćni klub i koncert grupe OneRepublic pa su se naše zvijezde vratile prepune dojmova:

„Prvu večer posjetili smo Moulin Rouge, što je zaista bilo fantastično. Iznad svih očekivanja. Plesne točke, pjevanje, artističke točke… Vrhunski profesionalizam.

Drugi dan smo s vodičem obilazili Pariz i u kratkom vremenu uspjeli mnogo toga vidjeti, dok je večer okrunio izniman koncert grupe One Republic. Odlični bend bio je dodatna motivacija da se prijavimo za nagradnu igru, no uživo je to ipak dimenzija više. Ryan Tedder izvanredan je vokalist. Koja energija i raspon glasa! Neopisivo, treba se doživjeti. Sve su pjesme bile izvrsne, no nas se možda javiše dojmila ” Something I need“.

Treći smo dan slobodno vrijeme iskoristili za posjet Versajskoj palači i vrtovima. Palača je raskošna, a vrtovi iznenađujuće lijepi i nadasve impresioniraju veličinom i detaljima. Okušali smo se i u prolasku labirintom i nekako pronašli izlaz iako, priznat ćemo, nije bilo lako.

Večer smo proveli u restoranu La Perchoir. Izvana je posrijedi tek obična zgrada u sporednoj uličici. Nema reklame. Lift se otvara u caffe baru pod vedrim nebom na sedmome katu, preko kojega se spuštate do restorana. Doček i hrana bili su odlični, a restoran popunjen do posljednjeg mjesta. Dokaz da im nikakva reklama nije ni potrebna. Nakon izvrsne večere osjetili smo poseban dašak zvjezdanog glamura kad je po nas došla velika bijela limuzina i odvezla nas u Queen Club, prekrasan veliki noćni klub na Avenue des Champs Elysees. Iako elektronska glazba ne bi bila naš prvi odabir, ambijent i ozračje bili su zaista dojmljivi.

restoran pariz

Nakon tolikih uzbuđenja u kratkom vremenu, posljednjeg dana putovanja odlučili smo se opustiti uz internacionalne specijalitete i gastronomske delicije sa živopisnih pokretnih restorančića u sajmu u središtu grada.

U četiri dana bilo je tu uistinu svega, i dobre glazbe, i dobre zabave, i vrhunskih kulturnih i gastronomskih izleta te koristimo priliku da još jednom zahvalimo Erste banci na vikendu za pamćenje. Preporučamo se i za dogodine.“

Naravno, uz rizik po vlastito nepce, gospodina Zorislava ipak nismo mogli propustiti upitati ono što nas sve najviše zanima – što su kušali u fenomenalnom pariškom restoranu?

„Prihvatili smo sugestiju glavnog konobara te uživali u dipu od špinata s čipsom, košaricama od prženog luka sa povrćem i umakom sa tajnim sastojcima u školjki s račićem za predjelo, telećim odreskom u umaku od crnog vina i povrćem kuhanom na pari za glavno jelo, a za desert se počastili biskvitom s preljevom od višnje i ruma uz karamelizirano voće.“

Naša ovogodišnja zvijezda za iduću lokaciju rock star vikenda predlaže neki skandinavski grad. Uzimamo u obzir i pozivamo da pratite i dalje naše nagradne igre. Možda upravo vi dogodine ponesete „teško breme slave“.