Besplatna informatička radionica za umirovljenike

baka

Informatička pismenost nije rezervirana samo za mlade. Stoga je Erste banka u svojim poslovnicama organizirala besplatne jednodnevne radionice namijenjene umirovljenicima koji se prepoznaju u izjavi A. Lincolna „Nije važno koliko je godina u našim životima, nego koliko je života u našim godinama“. To je ujedno i glavna poruka nove promidžbene kampanje banke namijenjene građanima ove dobne skupine.

Teme koje se obrađuju ono je što umirovljenike i najviše zanima. Pa tako, osim što mogu saznati osnovne pojmove vezane uz računalo, kako pretražiti internet i tamo, primjerice pročitati novine, te kako poslati i primati elektroničku poštu. U programu za pisanje uče napisati tekst, a pored toga mogu saznati i iznimno praktične stvari, kao što je kako dobiti elektronički izvod iz raznih matičnih knjiga, koristiti internetsko bankarstvo. Uz to, stječu i osnovna znanja vezana za računalnu sigurnost.

Reakcije umirovljenika koji su do sada prošli kroz edukacijske radionice izrazito su pozitivne, pri čemu broj zainteresiranih umirovljenika svakodnevno raste. Dosad je na ukupno osam održanih radionica u Zagrebu, Rijeci, Bjelovaru i Osijeku sudjelovalo i diplomu primilo oko 80 umirovljenika, a planira se do kraja godine održati još najmanje 10 besplatnih radionica koje bi, osim navedenih gradova, obuhvatile još Split i Buzet.

Ideja projekta je napraviti još jedan iskorak prema ovoj skupini klijenata banke te im omogućiti da steknu osnovna informatička znanja i vještine. Prijave su moguće u poslovnicama Erste banke, pozivom besplatnog info telefona 0800 7890 te preko internetske stranice Erste banke.