Bankarenje za mlade

Lipanj je možda najvažniji mjesec u životu mladih. Završavaju se škole i akademske godine, definiraju se planovi za bližu (more) i dalju (posao) budućnost, pakiraju koferi, unajmljuju stanovi… No, sva ta uzbuđenja uključuju i manje uzbudljiv ulazak u svijet financija. Bilo da je posrijedi ljetni studentski posao, plaćanje najamnine ili online kupnja zrakoplovne karte do željenog odredišta, sve to podrazumijeva otvaranje bankovnog računa i popratnih usluga. Već ste izgubili interes? Rezerviramo pet minuta vašeg vremena za put do trajno najbezbolnijeg bankarenja.

erste club mladi

Osobe u dobi od 15 do 26 godina ostvaruju mogućnost otvaranja i korištenja žiro računa Erste Club Žirac bez apsolutno ikakve naknade. Nula, ništica, niente. Sigurno mogu zamisliti i bolje utrošeno vrijeme od šetnje do banke. Nema problema. Zahtjev za otvaranje računa može se ispuniti i online pa do banke treba samo po preuzimanje kartice, kojom možete podizati novac na više od 600 bankomata u Hrvatskoj ili kupovati diljem svijeta (na licu mjesta ili preko interneta).

Za one koji plaćaju mjesečne račune i žele imati opciju odgode plaćanja ili plaćanja na rate, tu je Erste Club Paket. Uz mjesečnu naknadu od 4,00 kn, uz žiro račun dolaze i usluge e-bankarenja koje omogućuju, primjerice, uvid u stanje i plaćanje računa preko mobitela i računala. Za tri dodatne kune mjesečno može se zatražiti tekući račun uz opciju usluge Erste Maestro Plus, koja omogućuje podizanje gotovine s bankomata do iznosa od 2.000,00 kuna uz otplatu na rate.

Studenti hrvatskih sveučilišta mogu zatražiti i Studentsku kreditnu karticu bez jamaca za potrošnju do 1.000,00 kuna. Učine li to do 31. svibnja 2016., bit će oslobođeni plaćanja upisnine i članarine za prvu godinu članstva.

Vjerne korisnike kartica Erste Club Maestro uvijek nastojimo i dodatno nagraditi. Svi koji do 5. lipnja 2016. točno u ponoć na prodajnom mjestu svojom karticom ostvare barem jednu transakciju u minimalnom iznosu od 150,00 kuna sudjeluju u nagradnoj igri za jednu od 63 nagrade:

  • Apple iPad Pro 9,7″ wi-fi + cellular 32 GB,
  • iPhone 6s 16 GB,
  • Apple iPhone SE 16 GB,
  • 30 x H&M poklon kartica u vrijednosti od 300,00 kn i
  • 30 x Pickbox šestomjesečnih pretplata u vrijednosti od 190,00 kn.

Nije li bankarenje već postalo malo zanimljivije J?

Dodatne informacije o proizvodima za mlade mogu se pronaći u poslovnicama za mlade Erste Club Zagreb (Kennedyev trg 6, ersteclubZG@erstebank.com, 072 37 2555) i Rijeka (Supilova 6, ersteclubri@erstebank.com, 072 37 6670).