Asafa Powell s finalistima Erste Plave lige

EPL2

Prije početka Memorijala Marijana Hanžekovića, najznačajnijeg atletskog događaja u Hrvatskoj, na zagrebačkom stadionu Mladost održano je finale jedinstvenog atletskog natjecanja za osnovnoškolce Erste Plava liga. Pobjednici trećeg po redu natjecanja i ove su godine mladi atletičari varaždinske regije, s ukupno 573 boda. Pet bodova manje imala je drugoplasirana ekipa Zagreb-istok, dok su Osječani ukupno bili treći.

Za Varaždinsku regiju natjecali su se osnovnoškolci Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, koji su sveukupno osvojili deset medalja, dvije zlatne, četiri srebrne i četiri brončane. Zlatne medalje osvojene su u ženskim utrkama na 300 i 600 metara, dok su ostale medalje osvojene u skoku u dalje, bacanju kugle te skoku u vis.

U završnicu su se plasirali najbolji s regionalnih kvalifikacijskih natjecanja održanih u sedam najvećih hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Puli i Zadru, na kojima se natjecalo osam ekipa. Ove godine se natjecalo rekordnih 4269 učenika i učenica od 3. do 6. razreda, od kojih je 480 najboljih nastupilo na zagrebačkom finalu.

Tijekom generalne probe ovogodišnjeg Hanžeka s mladim finalistima je trenirao i Asafa Powell, bivši svjetski rekorder i sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 metara u povijesti atletike.

Erste Plava liga jedinstveno je natjecanje osnovnoškolaca koje organizira Atletski klub ProSport s Erste bankom i Erste plavim mirovinskim fondovima kao partnerima. Natjecanje se ove godine održavalo pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog atletskog saveza te uz podršku Zagrebačkog savjetovališta protiv nasilja djece i mladih „Luka Ritz“. Sve rezultate i kako je natjecanje prošlo pogledajte ovdje.

Još se jedno natjecanje događalo istodobno s Erste plavom ligom  – klinci koji su se prijavili na natjecanje i online objavili svoj profil mogu osvojiti nagrade u sljedećim kategorijama:

a)    nasumično odabran online profil među prijavljenim natjecateljima

b)    najpopularniji profil

c)    najpopularnija fotografija

d)    najpopularniji crtež i

e)    najpopularnija pjesmica.

Nagradna igra objavljena je na webu www.ersteplavaliga.com, a kreativni klinci su dobili nagrade koje su osigurale Terme Tuhelj, gdje ih čeka fantastična zabava na Vodenom planetu, kompleksu unutarnjih i vanjskih bazena.

Terme Tuhelj podržavaju sportske aktivnosti osnovnoškolaca, a kao partner Erste banci djeci nudi dodatnu zabavu uz uživanje u vodenim sportovima.

EPL1