„Abeceda novca“ najposjećenija ovogodišnja izložba zagrebačkog Tehničkog muzeja

„Abeceda novca“ najposjećenija je ovogodišnja izložba zagrebačkog Tehničkog muzeja, koju je do sada razgledalo gotovo 11.000 posjetitelja. Zbog iznimnog zanimanja javnosti, izložba će se moći razgledati do 3. travnja 2015. Riječ je o edukativno-interaktivnoj izložbi namijenjenoj ponajprije školskoj djeci, a koju rado razgledavaju i vrtićka djeca i srednjoškolci.

IMG_9228
Sama izložba sastoji se od 10 interaktivnih stanica kroz koje posjetitelji stječu znanje o osnovama financijske pismenosti, odnosno o povijesti, funkciji i vrijednosti novca, različitim vrstama trgovine, siromaštvu, štednji te ulaganjima. Kroz igru, na jednostavan i interaktivan način uči se kako se ispire zlato, otplaćuje kredit, kako se formira cijena proizvoda, što su dionice, a što pravedna trgovina. Ovo je prva izložba ovakve vrste u Hrvatskoj, a prije Hrvatske mogla se razgledati u Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji te ju je posjetilo više od 150.000 posjetitelja. Izložbu su inicirale Erste banka i Erste grupa u suradnji s Dječjim muzejom ZOOM iz Beča i Dječjim muzejom FRida & freD iz Graza.

Izložba „Abeceda novca“ može se razgledati u Tehničkom muzeju, Savska cesta 18, Zagreb sve do 3. travnja 2016. Otvorena je za javnost od utorka do petka od 9 do 17 sati, te subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Snimka izložbe može se pogledati i na sljedećem linku: ABECEDA NOVCA_youtube.com.